Hirdetés

Hirdetés

2017. december 10.

 1. Ma délután Rákoskeresztúron a főtéren végezzük az Alkonyati Istentiszteletet 15:30-tól, templomunkban nem lesz este szertartás.
 2. A következő Bibliaóra kedden délelőtt 11-től lesz.
 3. A Karácsony előtti lelkigyakorlatunkat december 16-án, jövő szombaton délelőtt tartjuk. Vezeti: Mihalovics Mihály, Rózsák terei segédlelkész atya. 8.30-tól Parakliszt végzünk, utána elmélkedések, majd délben Szent Liturgia lesz. A délelőtt során lesz lehetőség a szentgyónások elvégzésére.
 4. Jövő szombaton a lelkigyakorlat után, illetve vasárnap a péceli és rákoscsabai Szent Liturgiák után Husz István boraiból lehet majd vásárolni.
 5. Egyházközségünk kórusa december 20-án, szerdán este 19 órától karácsonyi ráhangolódó estet tart. Szeretettel várunk mindenkit!
 6. Az elsőáldozókat hétfőn 17:30-tól, a fölsős és ifjú hittanosokat 19:00-tól, az alsósokat csütörtökön este 17:30-tól várom szeretettel!
 7. Görögkatolikus Szabadegyetem indult Budapesten. A részvétel ingyenes, részletek a plakáton. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők!
 8. Hétfőn 5-től és 6-tól várjuk szeretettel tornázni a hölgyeket!
 9. Kedden este fél 8-tól focizni hívjuk a férfiakat.
 10. 2018 tavaszán zarándoklatot tervezek a Szentföldre. 8 nap, 7 éjszaka, várható költség: 1.000$. Kérem, hogy aki szívesen jönne, jelezze részvételi szándékát!
 11. Gyónási lehetőség: minden szerdán és szombaton este a szertartás után, vasárnap a Szent Liturgia után, ill. előzetes megbeszélés alapján más időpontban is. Szeretettel buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy lehetőleg gyakori gyónással igyekezzenek tisztán tartani a lelküket!
 12. Kérem, hogy az 1980 és 2013 között egyházközségünkben megkereszteltek adatait egyeztetés végett legyenek szívesek az érintettek megadni. Ehhez űrlap a templomunkban hátul található, ill. emailben is elküldöm szívesen! Az űrlap letölthető innen.
 13. Szeretettel köszönjük meg mindazoknak a támogatását, akik fontosnak érezték, hogy az egyházfenntartás befizetésével is kifejezzék a közösséghez való tartozásukat! Isten fizesse meg bőségesen mindenkinek az adományát!
 14. Örömmel osztjuk meg a Kedves Testvérekkel, hogy a Görögkatolikus Szemlélet elérhető digitális formátumban is: itt.
 15. Az egyházközség szertartásait és eseményei tartalmazó nyilvános naptár elérhető, ill. saját naptáralkalmazásokban megjeleníthető a következő linkeken: ICAL.

 

Amennyiben szívesen megkapná emailben a hirdetéseket és az egyházközségi információkat,

kérem jelezze a rakosmentigorogok[kukac]gmail.com címen, és fölvesszük az egyházközségi levelezőlistára.


Szeretettel várjuk a közelben lakó görögkatolikusokat, és a bizánci egyházi hagyomány iránt érdeklődőket, hogy saját életünkben tudjuk megélni a Krisztusi közösséget.

Közösségi eseményeinkről folyamatosan adunk tájékoztatást honlapunkon.

Szeretettel várom a lelki életüket rendezni vágyókat lelki beszélgetésre, gyónásra - akár előzetes egyeztetés alapján, hogy személyesen és igényesen tudjunk a Krisztusi tanításból fogódzókat és támpontokat találni az egyéni élethez és kihívásokhoz. Elérhetőségeink megtalálhatóak a Kapcsolat menüpont alatt.

 

Közösségünk életéből fényképek facebook oldalunkon találhatóak.