Hirdetés

Hirdetés

2018. január 14.

 1. Az Ökumenikus imahetet idén január 21. és 28. között tartjuk. A mi templomunkban szerdán, január 24-én lesz a közös imádság.
 2. Szeretettel ajánlom a Kedves Testvérek figyelmébe az egyházunk által meghirdetett Liturgikusének versenyt. Első forduló február 17-én lesz Hajdúdorogon. Nevezni 1. osztályos kortól lehet, fölső korhatár nincs. Részletek a Főegyházmegye honlapján.
 3. Még kaphatóak a 2018-as naptárak és a Kalendárium. A Kalendárium 650 Ft, az asztali naptár 500 Ft, a fali naptár 50 Ft.
 4. Szívesen megáldom a Kedves Testvérek otthonait a vízkereszti ünnepkörben. Kérem, hogy aki szeretné megáldatni otthonát, keressen meg, és egyeztessünk időpontot!
 5. A következő Bibliaóra január 16-án, kedden délelőtt 11-től lesz.
 6. Az elsőáldozókat hétfőn 18:45-től várom, a fölsős és ifjúsági hittanosokat hétfőn 19:15-től, alsós hittanosokat csütörtökön este 17:30-tól várom szeretettel!
 7. A Baba-mama klub a tagok által megbeszélt időpontokban lesz.
 8. Szeretettel köszönjük meg mindenkinek, aki az egyházfenntartási hozzájárulásával is kifejezte a közösséghez való tartozását!
 9. 2018 tavaszán zarándoklatot tervezek a Szentföldre. 8 nap, 7 éjszaka, várható költség: 1.000$. Kérem, hogy aki szívesen jönne, jelezze részvételi szándékát!
 10. Gyónási lehetőség: minden szerdán és szombaton este a szertartás után, vasárnap a Szent Liturgia után, ill. előzetes megbeszélés alapján más időpontban is. Szeretettel buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy lehetőleg gyakori gyónással igyekezzenek tisztán tartani a lelküket!
 11. Kérem, hogy az 1980 és 2013 között egyházközségünkben megkereszteltek adatait egyeztetés végett legyenek szívesek az érintettek megadni. Ehhez űrlap a templomunkban hátul található, ill. emailben is elküldöm szívesen! Az űrlap letölthető innen.
 12. Örömmel osztjuk meg a Kedves Testvérekkel, hogy a Görögkatolikus Szemlélet elérhető digitális formátumban is: itt.
 13. Az egyházközség szertartásait és eseményei tartalmazó nyilvános naptár elérhető, ill. saját naptáralkalmazásokban megjeleníthető a következő linkeken: ICAL.

 

Egyházközségünk 2017-es karácsonyi újságja letölthető innen.

 

Amennyiben szívesen megkapná emailben a hirdetéseket és az egyházközségi információkat,

kérem jelezze a rakosmentigorogok[kukac]gmail.com címen, és fölvesszük az egyházközségi levelezőlistára.


Szeretettel várjuk a közelben lakó görögkatolikusokat, és a bizánci egyházi hagyomány iránt érdeklődőket, hogy saját életünkben tudjuk megélni a Krisztusi közösséget.

Közösségi eseményeinkről folyamatosan adunk tájékoztatást honlapunkon.

Szeretettel várom a lelki életüket rendezni vágyókat lelki beszélgetésre, gyónásra - akár előzetes egyeztetés alapján, hogy személyesen és igényesen tudjunk a Krisztusi tanításból fogódzókat és támpontokat találni az egyéni élethez és kihívásokhoz. Elérhetőségeink megtalálhatóak a Kapcsolat menüpont alatt.

 

Közösségünk életéből fényképek facebook oldalunkon találhatóak.