Hirdetés

Hirdetés

2018. február 18.

 1. Jövő vasárnap február 25-én a Katolikus Iskolák javára lesz gyűjtés.
 2. A Nagyböjt szerdáin és péntekjein az Előszenteltek Liturgiáját végezzük. Kedden és csütörtökön reggel imaórát végzünk. Szeretettel várjuk a hétköznapi imádságokra is a Kedves Testvéreket!
 3. A következő Bibliaóra február 20-án, kedden délelőtt 11-től lesz.
 4. Hétfőn a szokott rend szerint várjuk a Hölgyeket tornára, kedden a foci elmarad.
 5. A felnőtt hittan következő időpontja február 23., péntek este az Előszenteltek Liturgiája után.
 6. Kérem, hogy aki szeretné megáldatni otthonát, keressen meg, és egyeztessünk időpontot!
 7. Az elsőáldozókat hétfőn 18:20-tól várom, a fölsős és ifjúsági hittanosokat hétfőn 19:15-től, alsós hittanosokat csütörtökön este 17:30-tól várom szeretettel!
 8. A Baba-mama klub a tagok által megbeszélt időpontokban lesz.
 9. A Budapesti Görögkatolikus Bál május 12-én lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.
 10. A Budapesti Helynökség búcsúja április 20-22-én lesz Máriapócson. Április 21. munkanap, így idén nem tudunk péntek estétől részt venni a búcsún.
 11. Folytatódik a Görögkatolikus szabadegyetem Budapesten. A félév programja megtalálható a plakáton.
 12. A Szentföldi Zarándoklatunk időpontja május 8 és 15 között lesz. Az utazás költsége: 1.030$. Kérem, hogy a résztvevők 500$ előleget befizetni szíveskedjenek!
 13. Tisztelettel kérjük a Kedves Testvéreket, hogy az adójuk felajánlható 2*1%-át a Katolikus Egyház (0011) ill. a Szent Cirill és Metód alapítvány részére ajánlják föl. Az alapítvány adószáma: 18052576-1-42. Azokat is tisztelettel kérjük, hogy tegyék meg ezt, akiknek nem kell adózniuk, mivel a felajánlások számát is figyelembe veszik a kiutaláskor. Előre is köszönjük!
 14. Szeretettel köszönjük meg mindenkinek, aki az egyházfenntartási hozzájárulásával is kifejezte a közösséghez való tartozását!
 15. Gyónási lehetőség: minden szombaton este a szertartás után, vasárnap a Szent Liturgia után, ill. előzetes megbeszélés alapján más időpontban is.
 16. Kérem, hogy az 1980 és 2013 között egyházközségünkben megkereszteltek adatait egyeztetés végett legyenek szívesek az érintettek megadni. Ehhez űrlap a templomunkban hátul található, ill. emailben is elküldöm szívesen! Az űrlap letölthető innen.
 17. Örömmel osztjuk meg a Kedves Testvérekkel, hogy a Görögkatolikus Szemlélet elérhető digitális formátumban is: itt.
 18. Az egyházközség szertartásait és eseményei tartalmazó nyilvános naptár elérhető, ill. saját naptáralkalmazásokban megjeleníthető a következő linkeken: ICAL.

 

Amennyiben szívesen megkapná emailben a hirdetéseket és az egyházközségi információkat,

kérem jelezze a rakosmentigorogok[kukac]gmail.com címen, és fölvesszük az egyházközségi levelezőlistára.


Szeretettel várjuk a közelben lakó görögkatolikusokat, és a bizánci egyházi hagyomány iránt érdeklődőket, hogy saját életünkben tudjuk megélni a Krisztusi közösséget.

Közösségi eseményeinkről folyamatosan adunk tájékoztatást honlapunkon.

Szeretettel várom a lelki életüket rendezni vágyókat lelki beszélgetésre, gyónásra - akár előzetes egyeztetés alapján, hogy személyesen és igényesen tudjunk a Krisztusi tanításból fogódzókat és támpontokat találni az egyéni élethez és kihívásokhoz. Elérhetőségeink megtalálhatóak a Kapcsolat menüpont alatt.

 

Közösségünk életéből fényképek facebook oldalunkon találhatóak.